Frittata z pieczarkami, cukinia i papryka.

  • on 20 kwietnia 2021

Frittata z pieczarkami, cukinia i papryka.

Składniki

4 pieczarki brazowe, 2 cebulki, 2 zabki czosnku, lyzka masla

2 male cukinie (razem 250 g), pol papryki czerwonej, oliwa

5 jajek, 60 ml mleka, sol, pieprz, tarty ser zolty, szczypiorek

Kucharek, ketchup

Frittata z pieczarkami, cukinia i papryka.

Przygotowanie

Na duzej patelni, na lyzce maselka smazymy grubo pokrojone pieczarki wraz z drobno pokrojona cebulka i czosnkiem, z dodatkiem Kucharka.
W momencie jak cebulka sie zeszkli, a pieczarki beda juz miekkie, przekladamy to do naczynia zaroodpornego.
Na tej samej patelni smazymy nastepnie cukinie pokrojona w cienkie plasterki wraz z papryka pokrojona w paseczki. Odrobine doprawiamy Kucharkiem. jak juz cukinia bedzie miekka, zawartosc patelni przekladamy do naszego naczynia zaroodpornego.
W osobnym naczyniu przygotowujemy mase jajeczna: roztrzepujemy 5 jajek z dodatkiem mleka, sera zoltego, szczypiorku, oregano, soli(nie za duzo) i pieprzu. Ta masa zalewamy warzywa z grzybami i mieszamy.
Wstawiamy do piekarnika 160° i zapiekamy okolo 25 minut, az wierzch bedzie suchy.
Podajemy na sniadanie lub na kolacje z dodatkiem smacznego ketchupu.
Smacznego.

Polecane przepisy: ryba zapiekana z pieczarkami i papryka

Polecane przepisy: Frittata z pieczarkami, cukinia i papryka.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..