Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

  • on 20 kwietnia 2021

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

Składniki

Pierś z kurczaka 1 szt.

Jajko 1 szt.

Mąka ziemniaczana 1 łyżka

Mąka pszenna 1 łyżka

Pieczarka 5-8 szt.

cebulka dymka

Sól, pieprz

Olej do smażenia

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i zieloną cebulką

Przygotowanie

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w paseczki i obsmażyć na patelni. Oddzielić białko od żółtka i ubić pianę z białka.

Mięso pokroić w krótsze paski, dodać pokrojoną w kostkę zieloną cebulkę, pieczarki, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną, żółtko jaja kurzego. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.

Na końcu delikatnie dodać pianę z białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smażyć do uzyskania złotego koloru po kilka minut na jednej stronie.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..