Powidła śliwkowe

  • on 20 kwietnia 2021

Powidła śliwkowe

Składniki

śliwy, 3 kg

cukier, 1 kg

szczypta cynamonu

Powidła śliwkowe

Przygotowanie

śliwy należy wydrylować i zmielić w maszynce.

Gotować często mieszając ,pod koniec dosypać cukier i cynamon .Gotować jeszcze chwilę.

Zrobiłam według rady Goramarcina ,dałam trochę na spodeczek i włożyłam do lodówki .Jeśli po wyjeciu z lodówki stężało do odpowiedniej konsystencji .Można nakładać do słoików .

Ja daję gorące ,nie pasteryzuję już .Układam zakrętkami do spodu ,żeby się zassały .

Polecane przepisy: powidła śliwkowe ewy wachowicz

Polecane przepisy: powidła śliwkowe siostry anastazji

Polecane przepisy: powidła śliwkowe dla leniwych

Polecane przepisy: powidła

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..