Trufelki orzechowe

  • on 20 kwietnia 2021

Trufelki orzechowe

Składniki

400 g. masła orzechowego 100%

70 g. posiekanych orzeszków, ziemnych, nerkowca, włoskich.

100 g. mąki kokosowej

3 łyżki cukru, ksylitolu lub erytrolu

2 łyżki likieru orzechowego lub spirytusu może być aromat migdałowy w wersji dla dzieci

Kokos do obtoczenia

Trufelki orzechowe

Przygotowanie

Do masła orzechowego dodajemy drobno posiekane orzechy, cukier i likier. W następnej kolejności mąkę kokosową. Dosypujemy ją partiami. Mieszamy rękoma. Jeżeli masa nabierze odpowiedniej gęstości, przestajemy dosypywać więcej mąki.
Mąka kokosowa rożni się, zależy to od producenta. Potrafi być drobna jak mączka, czasem jest grubsza.
Gotowe kuleczki obtaczamy w kokosie.
Smacznego 🙂

Polecane przepisy: Trufelki orzechowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..