Wakacyjny poncz

  • on 20 kwietnia 2021

Wakacyjny poncz

Składniki

duży arbuz

butelka wina białego półsłodkiego musującego

100 ml wódki

jabłko

po małej kiści bezpestkowych białych i czerwonych winogron

miękki owoc mango

Wakacyjny poncz

Przygotowanie

Przetnij arbuza na pół. Wykrój miąższ, po czym potnij go drobno w kosteczkę. Skórę natnij dekoracyjnie w ząbki.

Porządnie schłodzone wino musujące połącz z wódką. Wlej do miseczki z arbuza.

Jabłko i mango pokrój w kosteczkę. Wrzuć do alkoholu razem z miąższem i winogronami. Poncz będzie gotowy po godzinie.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..