Placuszki cukiniowo-marchewkowe

  • on 21 kwietnia 2021

Placuszki cukiniowo-marchewkowe

Składniki

1/2 cukini (bez gąbczastego wnętrza)

1/2 marchewki

1/2 cebuli (startej na drobnej tarce)

1 jajko

2 łyżki mąki pszennej

sól morska i pieprz czarny świeżo zmielony do smaku

Placuszki cukiniowo-marchewkowe

Przygotowanie

1. Cukinię i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Dodaj cebulę i pozostałe składniki. Wymieszaj.
3. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
4. Smaż placuszki na rumiano.
5. Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..