Smażone kawałki boczku z cebulą.

  • on 21 kwietnia 2021

Smażone kawałki boczku z cebulą.

Składniki

boczek wieprzowy 35 dag

cebula 1 szt.

Sól

Pieprz ziołowy

Smażone kawałki boczku z cebulą.

Przygotowanie

Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy większe kawałki.

Rozgrzewamy patelnię, a w między czasie solimy i pieprzymy pokrojony boczek. Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy, dokładnie mieszamy i czekamy z dodaniem jej do skwarek, aż skwarki usmażą się z obu stron na rumiano. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać,żeby z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. Gdy skwarki osiągnęły złoty kolor dodajemy pomieszaną z przyprawami cebulę i mieszamy, oraz smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy.

Podajemy z chlebkiem.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: Smażone kawałki boczku z cebulą.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..