Cordon bleu z serem i boczkiem

  • on 28 kwietnia 2021

Cordon bleu z serem i boczkiem

Składniki

500 gramów piersi z kurczaka

50-100 gramów boczku wędzonego

50-100 gramów żółtego sera

2 jajka

Bułki tarta i mąka do panierowania

Sól i pieprz do smaku

Cordon bleu z serem i boczkiem

Przygotowanie

• Piersi z kurczaka kroimy na podłużne cienkie paski (około 1 cm), które rozbijamy tłuczkiem na kawałki
•Do kawałków piersi wkładamy ser i wędzony boczek
•Mięso oprószamy solą oraz pieprzem
• Następnie kotleciki zawijamy i łączymy brzegi lekko je rozklepując

• Gotowe porcje obtaczamy kolejno w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej
• Na koniec smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
• Gotowy danie najlepiej podawać z świeżą sałatka

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..