Cukinia faszerowana tuńczykiem

  • on 28 kwietnia 2021

Cukinia faszerowana tuńczykiem

Składniki

1 mała cukinia

puszka tuńczyka w oleju

1/4 surowej czerwonej papryki

2 łyżki jogurtu naturalnego

szczypior

Rukola

pomidorki koktajlowe

sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony

Cukinia faszerowana tuńczykiem

Przygotowanie

Cukinię pokroić na plastry o szerokości od 2,5 do 3 cm.
Wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Wydrążyć środek ostrym nożem.
Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, drobno pokrojona paprykę i posiekany szczypior. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Farszem uzupełnić wydrążone środki cukinii.
Podawać z rukola i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..