Cukinia na chleb

  • on 28 kwietnia 2021

Cukinia na chleb

Składniki

Cukinia 1/2 kg

Cebula biała 2 szt

Czosnek 4 ząbki

Cytryna 1 szt

sól i pieprz do smaku

Natka pietruszki

Oliwa z oliwek

Cukinia na chleb

Przygotowanie

Wykonanie:
Cukinię, cebulę obrać, pokroić w kostkę włożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić. Następnie dodać zmiażdżony z solą czosnek, przyprawić do smaku i zakwasić sokiem z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i podawać z pieczywem na zimno. Tak przygotowaną pastę można przechowywać kilka dni w lodówce.

Polecane przepisy: cukinia na gęsto

Polecane przepisy: Cukinia na chleb

Polecane przepisy: cukinia na zime bez octu

Polecane przepisy: chleb na osteoporozę irl

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..