Kapusta staropolska

  • on 28 kwietnia 2021

Kapusta staropolska

Składniki

Kapusta biała 1 główka

tłuszcz 10 dag

Pomidor 3 szt

grzyby suszone 1/2 szklanki

Cebula biała 1 szt

Marchew 2 szt

jabłko winne 2 szt

mąka 1 łyżka

Wino czerwone 1 łyżka

sól i pieprz dosmaku

papryka słodka mielona do smaku

majeranek, cukier do smaku

Kapusta staropolska

Przygotowanie

Kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i przyrumienić na tłuszczu. Grzyby opłukać , ugotować i razem z wywarem włożyć do kapusty. Dodać również pokrojone pomidory, jabłka oraz przysmażoną cebulę. Marchew ugotować oddzielnie, zetrzeć dodać do całości i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania , wlać wino, dodać przyrumienioną mąkę i doprawić do smaku przyprawami.

Polecane przepisy: sałatka staropolska

Polecane przepisy: Kapusta staropolska

Polecane przepisy: surówka staropolska

Polecane przepisy: staropolska kapusta wigilijna

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..