Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

  • on 28 kwietnia 2021

Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

Składniki

mąka kukurydziana 1,5 szklanki

Jajo kurze 2 szt

Masło 2 łyzki

Śmietana 2 łyżki

sól do smaku

Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z masłem, dodać śmietanę, mąkę kukurydzianą i na końcu sztywno ubitą pianę z białek. Masę delikatnie wymieszać, przyprawić, kłaść łyżką kluseczki na osoloną, wrzącą wodę i gotować 10 minut. Podawać polane masełkiem lub do barszczu.

Polecane przepisy: rumuńskie dania

Polecane przepisy: księgowa w kuchni

Polecane przepisy: Knedelki kukurydziane z kuchni rumuńskiej

Polecane przepisy: dania kuchni bawarskiej

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..