Marchew w panierce migdałowej

  • on 28 kwietnia 2021

Marchew w panierce migdałowej

Składniki

Marchew 1/2 kg

Masło 1 łyżka

Jajo kurze 2 szt

Płatki migdałowe 5 dag

Bułka tarta 1 łyżka

sól i cukier do smaku

tłuszcz do smażenia

Marchew w panierce migdałowej

Przygotowanie

Wykonanie:
Marchewkę umyć pokroić, wzdłuż zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i masła i ugotować a następnie odcedzić. Płatki migdałowe wymieszać bułką tartą , następnie panierować marchewkę w rozmąconym jajku i panierce. Smażyć na wolnym ogniu na rumiano.

Polecane przepisy: marchew zmiksowana w blenderze

Polecane przepisy: marchew

Polecane przepisy: środek na robaki w marchwi

Polecane przepisy: marchew inaczej

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..