Muffinki kukurydziane

  • on 28 kwietnia 2021

Muffinki kukurydziane

Składniki

Kukurydza konserwowa 10 dag

kaszka kukurydziana 15 dag

ser żółty wędzony 15 dag

mąka 10 dag

Proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki

Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

Jajo kurze 1 szt

Śmietana 300 gram

olej 60 ml

Papryka czerwona 1 szt

sól i pieprz do smaku

olej do smarowania foremek

Muffinki kukurydziane

Przygotowanie

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z kaszką kukurydzianą, startym serem, oczyszczoną i pokrojoną drobno papryką, odsączoną kukurydzą, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, przyprawami do smaku.

Jajko roztrzepać z jogurtem, olejem, śmietaną i połączyć z suchymi produktami. Dokładnie wymieszać.

Napełnić foremki natłuszczone olejem.

Włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piec około 30 minut. Po upieczeniu zostawić jeszcze w wyłączonym piekarniku na 5 minut, po czym wyjąć z foremek i podawać na ciepło.

Polecane przepisy: muffinki z maki kukurydzianej na slono

Polecane przepisy: muffinki z płatkami kukurydzianymi

Polecane przepisy: muffinki z kaszy kukurydzianej

Polecane przepisy: placki kukurydziane

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..