Naleśniki z bananem

  • on 28 kwietnia 2021

Naleśniki z bananem

Składniki

mąka pszenna 100 g

1 jajko

mleko do 250 ml

kilka łyżek wody mineralnej

szczypta cukru brązowego

kakao 1 łyżeczka

Nadzienie: 8-10 bananów

ser ricotta ok. 200 g

syrop klonowy lub miód do polania

sok z cytryny do polania

Naleśniki z bananem

Przygotowanie

Mleko wymieszać z wodą. Mąkę wymieszać z kakao. Prażone pestki dyni zmielić w młynku.
Całe jajko ubić, dodając po trochu mąki, mleka z wodą i cukier.
Odstawić na kilkanaście minut.
Patelnię rozgrzać i posmarować tłuszczem.
Ciasto najlepiej wlewać łyżką wazową na całą powierzchnię patelni.
Gdy ciasto jest jeszcze płynne posypać zmielonymi pestkami dyni.
Potem przewrócić na drugą stronę i podpiec.
Gładką stronę naleśników bez posypki z dyni smarować serkiem, po środku położyć banana i zwijać w rulon.
Wierz polać syropem klonowym lub miodem i skropić sokiem z cytryny.

Polecane przepisy: naleśniki z bananem i serem

Polecane przepisy: naleśniki z bananem dietetyczne

Polecane przepisy: naleśniki z blendera

Polecane przepisy: co można zblendować z bananem

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..