Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

  • on 28 kwietnia 2021

Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

Składniki

Ogórek zielony 5 szt

Ocet 5 łyżek

Cebula biała 3 szt

Czosnek 5 ząbków

olej 5 łyżek

cukier, sól, pieprz do smaku

Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

Przygotowanie

Wykonanie:
Ogórki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą wodą z trzema łyżkami octu i gotować przez kilka minut. Następnie ogórki wyjąć łyżką cedzakową i posolić. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju z roztartym czosnkiem i po chwili wyjąć z oleju. Do tegoż oleju , wlać resztę octu, wsypać cukier, pieprz do smaku i polać tym sosem ogórki. Na końcu obłożyć cebulką i podawać do obiadu lub jako przekąskę.

Polecane przepisy: Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..