Pasta z wątróbki drobiowej

  • on 28 kwietnia 2021

Pasta z wątróbki drobiowej

Składniki

wątróbka drobiowa 1/2 kg

grzyby suszone 1 dag

Cebula biała 1 szt

Smalec 2 łyżki

żółtko jaja kurzego 1 szt

Masło 1 łyżka

sól i pieprz do smaku

Gałka muszkatołowa do smaku

Pasta z wątróbki drobiowej

Przygotowanie

Wykonanie:
Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbką, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek.

Polecane przepisy: pasztet z wątróbki drobiowej do smarowania ewa wachowicz

Polecane przepisy: pasta z wątróbki i jajek

Polecane przepisy: Pyszny pasztet z wątróbki drobiowej pieczony

Polecane przepisy: pasta z wątróbki

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..