Pasztet rybny

  • on 28 kwietnia 2021

Pasztet rybny

Składniki

filet z karpia 1/2 kg

bułka czerstwa 1 szt

Cebula biała 1 szt

Mleko 1 szklanka

Masło 2 łyżki

Jajo kurze 2 szt

sól i pieprz do smaku

1 łyżka posiekanych świeżych ziół (według uznania)

tłuszcz do formy

bułka tarta do formy

Pasztet rybny

Przygotowanie

Wykonanie:
Filety z karpia zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy do smaku i zioła. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na maśle, połączyć z masą rybna, dokładnie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Polecane przepisy: Pasztet

Polecane przepisy: pasztet rybny z dorsza

Polecane przepisy: pasztet rybny

Polecane przepisy: pasztet rybny dietetyczny

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..