Sambosaki ze szpinakiem i serem

  • on 28 kwietnia 2021

Sambosaki ze szpinakiem i serem

Składniki

ciasto filo mrozone- u mnie przycięte

oliwa do pieczenia

dowolny farsz, u mnie:

Szpinak

czosnek 3 zabki

gałaka, sól, pieprz

ser zółty

sezam do posypania

Sambosaki ze szpinakiem i serem

Przygotowanie

Sambosaki oryginalnie smaży się na głębokim tłuszczu, ale od lat piekę je w piekarniku i są lżejsze.
Można użyć każdego ulubionego farszu, są szybkie w przygotowaniu i smaczne.
Kupiłam gotowe mrożone ciasto filo przycięte pod rozmiar sambosaków/ samosy w innych krajach.
Farsz: podsmażyłam czosnek na oliwie, wrzuciłam pokrojony szpinak i po paru minutach doprawiłam solą pieprzem i gałką- gotowe!
Na paski ciasta ułożyłam farsz i ser i zawinęłam w trójkąty.

Pierożki ułożyłam na posmarowanej blasze, posmarowałam je oliwą i posypałam sezamem. Piekłam 10 minut w nagrzanym mocno piekarniku.
Najlepiej smakują z sosami- u mnie jogurtowo- czosnkowym.
Smacznego:)

Polecane przepisy: Sambosaki ze szpinakiem i serem

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..