Surówka z kapusty pekińskiej z jarmużem.

  • on 28 kwietnia 2021

Surówka z kapusty pekińskiej z jarmużem.

Składniki

Kapusta pekińska 1 szt.

Jarmuż 1 garść

Marchewka duża 1 szt.

Cebula mała 1 szt.

Ziarna słonecznika 2 łyżki

Musztarda stołowa 1 łyżka

Olej rzepakowy 2 łyżki

Cukier 1/2 łyżeczki

Sól, pieprz do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej z jarmużem.

Przygotowanie

Jarmuż drobno pokroić, posolić i odstawić na 20 min. następnie odcisnąć, aby pozbyć się goryczki.

Kapustę obrać i cienko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i również zetrzeć na tarce.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni.

Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać musztardę, olej, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem, aby się wszystkie składniki “przegryzły”.Jeżeli ktoś nie lubi jarmużu to może go pominąć, surówka też jest dobra. Życzę smacznego!

Polecane przepisy: jarmuż potrawy z jarmużem

Polecane przepisy: Surówka z jarmużem i pomarańczą

Polecane przepisy: sałatka z jarmużem

Polecane przepisy: jarmuż mrożenie

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..