Tradycyjna jajecznica wielkanocna

  • on 28 kwietnia 2021

Tradycyjna jajecznica wielkanocna

Składniki

Jajo kurze 5-6 szt.

Boczek wędzony 5-6 plastrów

Szynka 150 g

kiełbasa (najlepiej wędzona domowa) 2-3 szt.

kiełbasa biała 2-3 szt.

Schab 150 g

Tradycyjna jajecznica wielkanocna

Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo i obrać. Boczek pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnię, lekko podsmażyć aż puści tłuszcz. Pozostałe mięsa pokroić i dorzucić do boczku. Proporcje jak i rodzaje mięs można zmieniać, jeśli czegoś nie mamy lub nie lubimy, ważne tylko, aby nie wszystkie były tłuste i żeby był boczek (choć w ostateczności możemy zamiast niego użyć oleju). Kiedy mięso się podsmaża, kroimy ugotowane jajka w niewielkie kawałki i dorzucamy do reszty. Jeszcze chwilę smażymy. Podajemy na ciepło, najlepiej z domowymi buraczkami z chrzanem i kawałkiem chleba.

Polecane przepisy: Tradycyjna jajecznica wielkanocna

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..