Tzaziki – sos do wędlin

  • on 28 kwietnia 2021

Tzaziki – sos do wędlin

Składniki

Jogurt naturalny typu greckiego 330 ml

serek bieluch z ziołami 3 szt

Czosnek 1 główka

ogórek zielony 1 szt

Majeranek 1 łyżeczka

Oregano 1 łyżeczka

Ocet 1 łyżeczka

Cukier 1 łyżeczka

sól do smaku

Tzaziki – sos do wędlin

Przygotowanie

Wykonanie:
Ogórek zetrzeć na tarce, odcedzić z niego wodę. Do miąższu dodać ser, jogurt, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Pod koniec dodać ocet. Wymieszać i rozlać do słoiczków. Tak przygotowany sos można przechowywać 3 tygodnie w lodówce.

Polecane przepisy: grecki sos tzaziki

Polecane przepisy: szybki sos do szynki gotowanej

Polecane przepisy: delikatny sos do kurczaka gotowanego

Polecane przepisy: deska wędlin propozycja podania

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..