Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

  • on 28 kwietnia 2021

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Składniki

100g sera gorgonzola

2 spore gruszki

50g tartego sera mozzarella

1 arkusz ciasta francuskiego

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Przygotowanie

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Razem z gorgonzolą kroimy w kostkę.

Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Posypujemy go mozzarellą, gruszką i gorgonzolą. Zwijamy w roladę, kroimy na kawałki o szerokości 1-1,5 cm.

Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..