Zupa dyniowa

  • on 28 kwietnia 2021

Zupa dyniowa

Składniki

Dynia- 1 kg (waga po obraniu)

Cebula biała- 1 szt.

Pietruszka- 2 szt.

Marchew- 3 szt.

garam masala- 1 łyżka

Sól

Pieprz

Oliwa z oliwek

Ser żółty- starty na tarce- 4 łyżki

natka pietruszki

Zupa dyniowa

Przygotowanie

Do garnka wlej 2 litry wody, zagotuj. Dynię pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Zeszklij ją na oliwie. Obraną marchew i pietruszkę pokrój w plastry, dodaj do cebuli. Dołóż dynię. Smaż ok. 5 minut. Przełóż do garnka. Dosyp przyprawę garam masala, 2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i 3 szczypty chilli. Gotuj przez 20 minut. Zblenduj. Jak trzeba dopraw jeszcze do smaku. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki.

Polecane przepisy: zupa dyniowa przepis

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..