Zupa fasolowa z białą kiełbasą

  • on 28 kwietnia 2021

Zupa fasolowa z białą kiełbasą

Składniki

1,5 litra wywaru warzywnego

20 dag białej kiełbasy

20 dag fasoli „JAŚ”

2 łyżki powidła śliwkowego

1 biała cebula

2 łyżki tłuszczu

1 łyżka mąki pszennej

sól i pieprz do smaku

majeranek do smaku

Zupa fasolowa z białą kiełbasą

Przygotowanie

Wykonanie:
Fasolę namoczyć , następnie ugotować do miękkości na wywarze. Pod koniec gotowania dodać kiełbasę i po chwili wyjąć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i włożyć z powrotem do zupy. Cebulę obrać, posiekać i usmażyć na rumiano na tłuszczu z dodatkiem mąki. Dodać do zupy, przyprawić do smaku, dodać powidło, wymieszać i jeszcze chwilę podgotować. Podawać z makaronem lub pieczywem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..