Zupa ogórkowa

  • on 28 kwietnia 2021

Zupa ogórkowa

Składniki

Skrzydełka drobiowe 4 szt

Ogórki kiszone 4 szt

Marchewka, seler, pietruszka

Ziemniaki kilka szt

Śmietana 18 % mały kubek

Sól, pieprz, natka pietruszki

Zupa ogórkowa

Przygotowanie

Skrzydełka i pokrojoną włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować rosół 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować kolejne 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy razem z obranym i pokrojonym mięsem ze skrzydełek.
Zagotować, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..