Zupa pieczarkowa

  • on 28 kwietnia 2021

Zupa pieczarkowa

Składniki

30 dag pieczarek

2 ziemniaki

serek topiony

Szczypiorek

2l rosołu lub wywaru na kostce rosołowej

gotowana ćwiartka z kurczaka

Sól

Pieprz

Masło

Zupa pieczarkowa

Przygotowanie

Ugotuj wywar lub rosół. Do mojej zupy potrzeba 2l. Dodaj do niego serek topiony i zmiksuj blenderem.Odstaw.
Pokrój w kostkę pieczarki i usmaż na maśle,dodaj do nich szczyptę soli.. Dodaj je do wywaru.Następnie pokrój w kostkę ziemniaki i surowe dodaj do wywaru.
Gotuj razem aż ziemniaki będą miękkie.Na koniec dodaj pokrojony szczypiorek.Jeśli lubisz na ostro dodaj szczyptę pieprzu.
Smacznego;)

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..