Ani Mru mru

  • on 29 kwietnia 2021

Ani Mru mru

Składniki

1 filet z kurczaka

Przyprawa do kurczaka

Olej do smażenia

Sól

Cebula

2 marchewki

Kilka grzybów Mun

½ łyżki octu balsamicznego

Groszek konserwowy

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ani Mru mru

Przygotowanie

1. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.

3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy startą na tarce o dużych oczach marchew oraz wcześniej namoczone, pokrojone grzyby Mun.
5. Następnie wlewamy ocet balsamiczny i wsypujemy groszek bez zalewy, podlewamy szklanką wody.

6. Na koniec mąkę rozrabiamy mąkę w małej ilości wody i zagęszczamy sos.

7. Danie podajmy z ryżem lub makaronem.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..