Boczek z ziołami duszony z cebulą.

  • on 29 kwietnia 2021

Boczek z ziołami duszony z cebulą.

Składniki

boczek wieprzowy surowy 1 kg.

cebula 3 szt.

przyprawa ziołowa do wieprzowiny

Sól morska

Pieprz ziołowy

Majeranek

Boczek z ziołami duszony z cebulą.

Przygotowanie

Wymyty, osuszony boczek kroimy w duże skwary (kawałki), solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami.

Smażymy na gorącej patelni z dodatkiem smalcu wieprzowego.

Gdy kawałki boczku zarumienią się dodajemy pokrojone w półksiężyce cebule, przyprawione solą i ziołami. Smażymy do miękkości cebuli.

Gdy cebula jest miękka a roztopiony tłuszcz jest klarowny,doprawiamy do smaku solą i ziołami, oraz doprawiamy majerankiem. Chwilę smażymy żeby połączyły się smaki, i zakańczamy smażenie.

Możemy gorące skwary konsumować z chlebem.

Smaczne są również zastygnięte wraz ze smalczykiem na drugi dzień.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: boczek surowy duszony

Polecane przepisy: boczek duszony

Polecane przepisy: Sandacz duszony z cebulą

Polecane przepisy: boczek wędzony mielony z cebulą do smarowania

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..