Buraki kiszone

  • on 29 kwietnia 2021

Buraki kiszone

Składniki

1,5 Kg burakow,

glowka czosnku

3 szt. ziela angielskieg

osolona przegotowana woda.

Buraki kiszone

Przygotowanie

Obrane buraki kroimy w plasterki. Do słoika wkładamy przyprawy, buraki i zalewamy letnia osolona wodę. Buraki muszą być zalane i nie może nic wystawać.
Zakręcamy szczelnie słoik i odstawiamy w ciemne miejsce.
Po jednym dniu potrząsamy słoik nie otwierając go.
I tak postępujemy przez kolejne dni..
Proszę mi wierzyć… Próbowałem już rożnych sposobów, ale ten jest sprawdzony. Nie ma mowy o żadnym zbieraniu piany ,czy plesni, bo po prostu tego nie ma.
Wyszedl bardzo fajny i aromatyczny.
Dziękuję za uwagę 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..