Cukiniowe babeczki

  • on 29 kwietnia 2021

Cukiniowe babeczki

Składniki

Ziemniaki 1 kg

cukinia 1 szt

kiełbasa śląska 1 pętko

ser wędzony 15 dag

Zioła prowansalskie do smaku

oliwa 3 łyzki

sól i pieprz do smaku

Cukiniowe babeczki

Przygotowanie

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki i przekroić na połowy po czym wydrążyć środki. Następnie pokroić kiełbasę w kosteczkę i nałożyć do wydrążonych ziemniaków. W między czasie cukinię pokroić na grube plastry polać oliwą i doprawić ziołami, solą i pieprzem- odstawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni, ułożyć ziemniaczki na brytfance, na wierzch położyć doprawione cukinie. Zapiekać 25 minut. Wyłączyć piekarnik, po czym dodać plastry sera i pozostawić jeszcze około 10 minut w rozgrzanym piekarniku- do stopnienia sera.

Polecane przepisy: babeczki cukiniowe

Polecane przepisy: remigiusz raczka slaska zista

Polecane przepisy: cukiniowe dania

Polecane przepisy: Ciasto marchewkowo cukiniowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..