Czekoladowa karpatka

  • on 29 kwietnia 2021

Czekoladowa karpatka

Składniki

Mąka tortowa 1 szklanka

Margaryna 1/2 opakowania

Jajka kurze 4 szt

Woda 1/2 szklanki

Czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Krem karpatka 1 op.

Mleko 11/2 szklanki

Czekoladowa karpatka

Przygotowanie

Wodę zagotować ,dodać margarynę,gdy się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszając chwilę gotować,aby powstała jednolita masa.Odstawić do wystudzenia.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać do masy.

Do całości dodać 4 jajka i ucierać aż powstanie jednolite ciasto.Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.2 blaszki 25×34 cm wysmarować tłuszczem.Ciasto podzielić na 2 części i umieścić w blaszce.

Wstawić do piekarnika i piec 25 min.,pamiętając że przez 15 minut nie wolno otwierać piekarnika gdyż ciasto może się nie udać.

Ciasto wystudzić.Krem przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Położyć jedno ciasto wyłożyć na niego krem ,przykryć drugim.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..