Diabelskie mielone

  • on 29 kwietnia 2021

Diabelskie mielone

Składniki

½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

30 dag pieczarek

Papryka czerwona

Jajko

Bułka tarta

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Oregano

Papryka ostra

Diabelskie mielone

Przygotowanie

1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą.
2. Pieczarki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju,
3. Do grzybów dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.

4. Usmażone pieczarki z papryką przekładamy do mięsa.
5. Dodajemy 3 łyżki bułki tartej, oraz trochę oregano, wyrabiamy masę mięsną.

6. Robimy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

7. Kotlety gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..