Domowa konserwa.

  • on 29 kwietnia 2021

Domowa konserwa.

Składniki

Słonina 20 dag

mięso wieprzowe 2 kg

sól do smaku

gorczyca do smaku

pieprz do smaku

Czosnek 4 ząbki

Domowa konserwa.

Przygotowanie

Wykonanie:
Mięso zmielić ze słoniną i doprawić solą, pieprzem, gorczycą i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać i wlać 2 łyżki wody do mięsa. Jeszcze raz połączyć dokładnie składniki ręką i włożyć do wyparzonych słoików.

Gotować około godziny, następnie wynieść w chłodne miejsce na 24 godziny. Po upływie czasu ponownie gotować przez jedną godzinę. Przechowywać w chłodnym miejscu. Po otwarciu słoika najlepiej spożyć w ciągu trzech dni.

Polecane przepisy: konserwa mięsna domowej roboty

Polecane przepisy: domowa konserwa turystyczna

Polecane przepisy: domowa konserwa drobiowa

Polecane przepisy: konserwa w słoiku

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..