Domowy chlebek kukurydziany

  • on 29 kwietnia 2021

Domowy chlebek kukurydziany

Składniki

mąka kukurydziana 3 filiżanki

mąka pszenna 3 filiżanki

Jajo kurze 3 szt

Mleko 3 filiżanki

olej 3 filiżanki

Twaróg 25 dag

Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

sól do smaku

Domowy chlebek kukurydziany

Przygotowanie

Wykonanie:
Jajka ubić z mlekiem, wsypać obie mąki, zmielony ser, olej, proszek do pieczenia i sól do smaku. Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez jedną godzinę.
Wszystkie składniki odmierzamy tą samą filiżanką.

Polecane przepisy: chleb kukurydziany

Polecane przepisy: budyń domowy mąka kukurydziana

Polecane przepisy: wegański chleb kukurydziany

Polecane przepisy: dukan chleb kukurydziany

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..