Duszona karkówka w sosie z gruszką

  • on 29 kwietnia 2021

Duszona karkówka w sosie z gruszką

Składniki

4 plastry karkówki wieprzowej

600 ml bulionu wołowego

1 gruszka

1 łyżeczka mielonej papryki

1 pęczek natki pietruszki

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

sól, pieprz

Duszona karkówka w sosie z gruszką

Przygotowanie

Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni.
Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min.
Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością.
Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki i innymi, ulubionymi dodatkami.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..