Dynia w sosie ogórkowym

  • on 29 kwietnia 2021

Dynia w sosie ogórkowym

Składniki

1 ½ kg dyni

2 łyżki masła

1 biała cebula

1 szklanka kwasu z kiszonych ogórków

1 mały kubek śmietany 12%

2 łyżki mąki

Natka pietruszki

sól i cukier do smaku

Dynia w sosie ogórkowym

Przygotowanie

Wykonanie:
Dynię obrać i pokroić w słupki. Cebulę posiekać udusić na maśle, dodać dynię, wlać kwas ogórkowy i przyprawić. Powoli dusić pod przykryciem i gdy dynia będzie półmiękka zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką. Całość zagotować, doprawić do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać z pieczywem.

Polecane przepisy: Dynia w sosie ogórkowym

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..