Fasolka w sezamie

  • on 29 kwietnia 2021

Fasolka w sezamie

Składniki

fasolka szparagowa 30 dag

sezam 2 łyzki

czosnek 2 ząbki

chili kilka plasterków

Oliwa z oliwek do smażenia

Cytryna do skropienia

Sól

Fasolka w sezamie

Przygotowanie

Ugotowałam fasolkę w lekko osolonej wodzie koło 15- 20 minut , tak aby była jeszcze jędrna i nie straciła koloru.
Na suchej patelni lekko podprażyłam ziarna sezamu.
Gdy fasolka się ugotowała, odsączyłam ja i pozwoliłam chwilę jej odparować.
Na patelnię z sezamem dodałam oliwę, kilka plasterków chili i pokrojony czosnek i fasolkę.
Podsmażałam parę minut, aż się lekko wszystko przyrumieni.
Na talerzu fasolkę skropiłam dodatkowo sokiem z cytryny.
Smak jest wyborny
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..