Indyk z brzoskwiniami

  • on 29 kwietnia 2021

Indyk z brzoskwiniami

Składniki

1 kg fileta z indyka

Puszka brzoskwiń

Papryka czerwona

Fix do potraw chińskich

Olej do smażenia

2 łyżki sosu sojowego

Sól

Indyk z brzoskwiniami

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i dokładamy pokrojoną w paseczki drobne paprykę oraz pokrojone brzoskwinie.
3. Dolewamy ½ szklanki soku z brzoskwiń, 10 minut prużymy.

4. Fix do potraw chińskich rozrabiamy w dwóch szklankach wody i wlewamy do potrawy, chwilkę gotujemy.

5. Danie gotowe, podajemy z ryżem.
6. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..