Jajka faszerowane pastą z pieczarek

  • on 29 kwietnia 2021

Jajka faszerowane pastą z pieczarek

Składniki

5-6 dużych pieczarek

4 jajka

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka musztardy

Koperek

sól, pieprz

Jajka faszerowane pastą z pieczarek

Przygotowanie

1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem
4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach.
5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą
i posiekaną zieleniną.
Doprawiamy do smaku.
*Najlepiej smakuje schłodzona.

Polecane przepisy: jajka faszerowane brzuszkami z łososia

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..