Kapusta duszona po królewsku

  • on 29 kwietnia 2021

Kapusta duszona po królewsku

Składniki

Kapusta biała 1 główka

Boczek wędzony 10 dag

Smalec 2 łyżki

Cebula biała 1 szt

Kminek 1 łyżka

mąka 2 łyżki

Śmietana kwaśna 1/2 szklanki

sól i pieprz do smaku

Kapusta duszona po królewsku

Przygotowanie

Wykonanie:
Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć na patelni a skwarki wyjąć. Do powstałego tłuszczu dodać smalec, wsypać mąkę, posiekaną cebulę i odcedzoną ugotowaną kapustę. Całość podlać odrobina wody, dodać śmietanę, przyprawić pieprzem, zagotować , wsypać skwarki i podać na stół.

Polecane przepisy: kapusta duszona

Polecane przepisy: Kapusta duszona po królewsku

Polecane przepisy: ogórki po królewsku z miodem

Polecane przepisy: kapusta biala duszona bez miesa

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..