Kiszone rzodkiewki

  • on 29 kwietnia 2021

Kiszone rzodkiewki

Składniki

3 pęczki rzodkiewki

5 liści chrzanu

2 wiązki kopru

2 główki czosnku

1 korzeń chrzanu

sól

zimna woda

Kiszone rzodkiewki

Przygotowanie

Rzodkiewki oczyszczamy. Czosnek, chrzan obieramy. Koper płuczemy w zimnej wodzie, podobnie liście chrzanu.

Na spód naczynia układamy liść chrzanu, 2 ząbki czosnku, korzeń chrzanu (kawałek), garść rzodkiewek, łyżkę (płaską) soli. Czynność ten powtarzamy do skończenia produktów. Całość zalewamy zimną wodą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 10 dni.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..