Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej

  • on 29 kwietnia 2021

Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej

Składniki

ziemniaki ugotowane 1 kg

ziemniaki starte surowe 1 kg

Jajo kurze 1 szt

sól i pieprz do smaku

tłuszcz do smażenia

Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej

Przygotowanie

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki zmielić, połączyć z utartymi ziemniakami wraz z jajkiem solą i pieprzem do smaku.

Następnie formować paluszki wielkości palca i smażyć powoli na głębokim tłuszczu około 15 minut.

Po usmażeniu odsączyć na bibule i podawać do drugich dań. Smaczne są również polane masłem zagotowanym ze śmietaną i posypane pokruszonym białym serem z kminkiem.

Polecane przepisy: kuchnia broni

Polecane przepisy: kuchnia od kuchni tomasz klimczak

Polecane przepisy: anielska kuchnia kluski z jabłkami

Polecane przepisy: litewskie kluski

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..