Kotlety ruskie

  • on 29 kwietnia 2021

Kotlety ruskie

Składniki

300 g. ziemniaków (waga po ugotowaniu)

200 g. twarogu

1 cebula

sól, pieprz

1 jajko

1 łyżka mąki

Dodatkowo:

bułka tarta do obtoczenia placków

olej do smażenia

Kotlety ruskie

Przygotowanie

Ugotowane ziemniaki, przecisnąć przez praskę. Dodać twaróg. Rozgnieść widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do miski z twarogiem
i ziemniakami. Przyprawić solą i pieprzem

Na koniec wbić jajko i wsypać mąkę. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.
Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.

Można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..