Kotlety ze szczupaka

  • on 29 kwietnia 2021

Kotlety ze szczupaka

Składniki

Szczupak pod jakąkolwiek postacią 0,35- 0,5 kg

Jajo kurze

Bułka tarta 2 łyzki plus do obtoczenia

sól i pieprz

Cebula mała

Czosnek 2 ząbki

Szczypiorek 4 łyżki posiekanego

olej do smażenia

Kotlety ze szczupaka

Przygotowanie

Jeśli macie szczupaka w całości czy w filetach trzeba podobnie postępować.
Szczupaka w całości trzeba wyczyścić. I potem włożyć na osolony wrzątek na piec minut. Filety na krócej. Nie ma być ugotowany, tylko na tyle ścięty aby można było wyjąć ości.
Wyjęłam ości, mięso zmalaksowałam. Doprawiłam solą i pieprzem i sprawdziłam smak, ma być bardziej słony bo dojdą dodatki.
Dodałam jajo, bułkę tartą, strata na tarce cebulę i czosnek i jeszcze szczypiorek. Miałam własny mrożony.
Całość wyrobiłam i zostawiłam do stężenia.

Uformowałam kotlety i obtoczyłam je w bułce tartej.

Usmażyłam na rumiano.

Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..