Krokieciki ziemniaczano-pomidorowe

  • on 29 kwietnia 2021

Krokieciki ziemniaczano-pomidorowe

Składniki

Ziemniaki 75 dag

żółtko jaja kurzego 2 szt

Bułka tarta 2 łyżki

Szynka 1 łyżka (drobno posiekana)

Koncentrat pomidorowy 1 łyżka

papryka słodka mielona do smaku

Gałka muszkatołowa do smaku

tłuszcz do smażenia

bułka tarta do panierki

Krokieciki ziemniaczano-pomidorowe

Przygotowanie

Wykonanie:
Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli, po czym utłuc. Dodać żółtka, bułkę tartą, przyprawy, szynkę i koncentrat i dokładnie wyrobić masę. Formować krokieciki, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

Polecane przepisy: krokieciki do barszczyku

Polecane przepisy: krokieciki serowe

Polecane przepisy: mini krokieciki

Polecane przepisy: kotlety ziemniaczano mięsne

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..