Likier kawowo-krówkowy

  • on 29 kwietnia 2021

Likier kawowo-krówkowy

Składniki

120 ml spirytusu

puszka masy krówkowej

płaska łyżka kawy rozpuszczalnej

250 ml śmietanki 30 proc. (kremówki)

1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Likier kawowo-krówkowy

Przygotowanie

20 min • Porcja 200 kcal • Koszt porcji ok. 2,90 zł

Kawę rozpuszczam w 3 łyżkach gorącej wody. Studzę. Śmietankę, ekstrakt z wanilii, rozpuszczoną kawę oraz masę krówkową miksuję.

Wlewam spirytus i miksuję do czasu, aż się połączą. Likier zlewam do butelki, przechowuję w lodówce.

Można go kosztować zaraz po zrobieniu. Lepiej jednak poczekać parę dni, wtedy smak jest bardziej wyraźny.

Aneta Warowna z ParafiankiŹródło: Kobieta i życie

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..