Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

  • on 29 kwietnia 2021

Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

Składniki

makaron muszle 6 szt.

sałatka warzywna 8 łyżeczek

rzodkiewki 1 szt.

Rzeżucha

Natka pietruszki

Bazylia

Sałatka warzywna składniki:

ziemniaki 2 szt.

seler mały połowa

marchew 1 szt.

ogórki kiszone 2 szt.

jajka kurze 3 szt.

por zielona część 10 cm

zielony groszek marynowany 1 mała puszka

sól do smaku

pieprz ziołowy do smaku

musztarda 2 łyżeczki

oliwa z pestek winogron 50 ml

majonez 2 łyżki

Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

Przygotowanie

Wykonanie sałatki:
Ziemniaki ze skórą, marchew i seler myjemy i gotujemy do miękkości. W między czasie gotujemy jajka na twardo i kroimy drobno zieloną część pora. Ugotowane jajka studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Wszystkie krojone składniki umieszczamy w misce. Ugotowane ziemniaki, marchew i seler studzimy, obieramy ze skórek i kroimy również w kostkę, umieszczamy w misce. Kroimy w kostkę ogórki kiszone, groszek odcedzamy z wody na sitku i dodajemy do pozostałych składników. Wszystkie składniki mieszamy, solimy pieprzymy, dodajemy oliwę, musztardę i majonez, mieszamy i umieszczamy w pojemniku. Pojemnik zakrywamy i wstawiamy sałatkę do lodówki na około 2 godziny żeby odpoczęła.

Faszerowane muszle:
Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy warzywną sałatką. Do każdej muszli wkładamy pół plaster rzodkiewki, posypujemy świeżą rzeżuchą i dekorujemy natką pietruszki oraz bazylią.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: czym faszerować makaron muszle

Polecane przepisy: makaron muszle faszerowany na zimno salatka

Polecane przepisy: makaron muszle lubella

Polecane przepisy: Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..