Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

  • on 29 kwietnia 2021

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Składniki

125 g makaronu chow mein

300 g polędwicy wieprzowej

1 marchew

2 łodygi selera naciowego

1 szalotka

3 ząbki czosnku

1 szpiczasta pomarańczowa papryka

1 szpiczasta czerwona papryka

1 kawałek imbiru

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka syropu z agawy

1 mała puszka pędów bambusa

3 łyżki kiełków fasoli mung

Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową

Przygotowanie

Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Marchew i seler kroimy w słupki.
Pieczarki kroimy na kawałki.
Szalotkę kroimy w piórka.
Czosnek i imbir siekamy.
Papryki kroimy.
Polędwiczkę kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, dodajemy pozostałe składniki, szybko smażymy w wysokiej temperaturze.
Do całości dodajemy makaron.
Mieszamy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..