Mięso duszone z cebulą

  • on 29 kwietnia 2021

Mięso duszone z cebulą

Składniki

łopatka wp 1 kg

cebule 2-3 szt

sól, pieprz

Mięso duszone z cebulą

Przygotowanie

1. mięso umyć, jeśli jest jakiś kawałek tłuszczu, to odkroić, drobno pokroic i wytopić na suchej patelni, na wytopiony tłuszcz włozyć pokrojone mięso (mieso podmażać w dwóch partiach), mocno podsmazyć,
2. mięso przełozyć do rondla, podlać gorącą wodą, posolic, dusić na małym ogniu, gdy mieso zmieknie dodać pokrojoną w plastry cebulę, dusić do miękkości, doprawic sola i pieprzem,
smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..